Asansör avan projesi ile birlikte önceden tasarımlanmış asansörün montajdan önce avan projesine göre daha detaylı çizimlerin, mukavemet, gerilim düşüm ve akım kontrol hesaplamaları yapılarak hazırlanır. Asansör uygulama projesinin temel amacı asansör firmasının yetkili kurumlara kurulumunu yapacağı asansör detaylarını eksiksiz teslim etmesidir. Günümüz asansörleri uygulama projelerinde TS EN 81-20/50 Standardına ve 2014/33/AB yönetmeliğine göre hazırlanmaktadır.
Asansör Uygulama Projesi
Asansör Uygulama Projeleri 2 bölüme ayrılmaktadır.
1. Asansör Mekanik Uygulama Projesi
Asansör uygulama projesi ibaresiyle mevzuatta anılan asansör projesinde; mekanik bölümdeki çizim ve hesaplamaları makine mühendisleri odasına bağlı Asansör Smm Büro Tescilli makine mühendisi ile yapılmaktadır. Asansör mekanik uygulama projesinde aşağıda bulunan kısımlara yer almaktadır.
- Asansör motor gücü hesabı
- Asansör Kabin iskeleti ve döşemesindeki gerilmeler
- Kabin altı kirişinin çarpmadan kaynaklı gerilmesi
- Asansör askı halatları hesabı
- Asansör tahrik yeteneğinin hesabı
- Asansör halatlarının tahrik kasnağı kanallarına ve yüzeylerine yaptığı basınç kontrolü
- TS EN 81-20/50′ye göre kılavuz rayların hesapları
- Asansör karşı ağırlık mukavemet hesabı
- Asansör uygulama projesi çizim ve şekilleri
- Asansör Kuyu ve makine dairesi düşey kesitleri
- Kuyu dibi düşey ve yatay kesiti
- Makine dairesi yatay kesiti
- Kat kapısı detayları ve görünüşleri
- Asansör makine-motor detay ve çizimleri
- Asansör halat delik detay gösterimleri
2. Asansör Elektrik Uygulama Projesi
- Asansör besleme panosu ve kumanda kartı bağlantı şeması
- Asansör kolon hattı bağlantı şeması
- Asansör kuyu içi bağlantı şeması
- Asansör makine dairesi dikey elektrik şeması
- Asansör gerilim düşümü hesabı
- Asansör aydınlatma gücü hesabı
- Asansör motor gücü hesapları
- Asansör kablo kesitleri hesabı
- Asansör topraklama bara şeması
- Asansör haberleşme sistemi şeması
- Asansör acil aydınlatma hattı ve alarm şeması
- Asansör stop butonları kuyu yerleşim planı
- Asansör güvenlik kontak bağlantı şeması
Asansör elektrik uygulama projesi; Elektrik mühendisleri odasına bağlı SMM büro tescilli olan mühendisler aracılığıyla hazırlanmaktadır. ASANMEK MÜHENDİSLİK ekibi aracılığıyla asansör uygulama projeleriniz SMM’li makine ve elektrik-elektronik mühendisleri dayanışmasıyla tasarlanmaktadır.
Asansör uygulama projesi kapağında yapı sahibi ya da işverene ait bilgiler, projeyi hazırlayan mühendislerin ismi soyisimi, smm no ve büro tescil numaraları, yapının adres bilgileri, asansör sayısı, asansör tahrik cinsi, sınıfı, beyan yükü, durak adedi, seyir mesafesi, kabin hızı, kabin ölçüleri, makine dairesi yeri ve makine-motor gücü, kabin ve karşı ağırlık ray bilgileri, halat bilgileri, kumanda cinsi ve seri numarası ve kullanılan malzemelere ait liste.
Asansör Uygulama Projesi fiyatını firmanızın yıllık yapmış olduğu montaj sayısına göre belirlemekteyiz. Asansör uygulama projesini ASANMEK MÜHENDİSLİK olarak tescil dosyası içinde en uygun fiyatlarla sizlere vermekteyiz. Türkiye’nin tamamında uygulama projesi hizmeti vermekteyiz.
Asansör uygulama projesi SMM belgeli makine ve elektrik mühendislerimizce ASANMEK MÜHENDİSLİK bünyesinde en doğru şekilde hazırlanır.
- Yapıya ait mimari proje
- Yapıya ait yapı ruhsatı
- ASANMEK asansör ölçü formunun doldurulmuş hali
- Varsa Avan Proje Kapağı
Asansörler tahrik tiplerine göre ikiye ayrılır.
1.Elektrikli asansörler
- Dişlili asansörler
- Makine dairesiz ( dişlisiz ) asansörler
2.Hidrolik asansörler
Hidrolik asansör avan ve uygulama projeleri hastane, kamu binaları, bireysel konutlarda genellikle durak sayısı az olan yerler için hazırlanır. Hidrolik asansör projesinde makine dairesi, yapının istenilen kısmında belirlenebilir.
Hidrolik Asansör Avan ve Uygulama Projeleri
Hastane, kamu binaları, bireysel amaçlı konutlarda çoğunlukla durak sayısı az olan yapılar için hazırlanır. Hidrolik asansör projelerinde makine dairesi, yapının istenilen bölümünde kuyuya yakın olmak şartı ile belirlenebilir.
Panoramik Asansör Projesi
Panoramik asansör avan projesi ve panoramik asansör uygulama projesi, camlı bir yapıda görsel gösteriş oluşturmak amacıyla SMM’li mühendislerimizce programlar vasıtasıyla tasarlanır. Panoramik asansör projesinde öteki asansörlerden farklı bir şekilde asansör kuyusunun bir bölümü ya da tamamında duvar yerine şeffaf camlar kullanılır.
Yük Asansörü Projesi
Yük asansör projeleri tasarlanırken Yük asansör avan projesi ve yük asansör uygulama projesi şeklinde 2 sınıfta hazırlanmaktadır. Asansör montaj firmalarına Yük asansör projeleri ASANMEK MÜHENDİSLİK tarafından güvenilir bir şekilde yapılmaktadır. Sanayilerde, depolarda ya da araç otoparklarında yük asansör projeleri; 100 kg’dan – 10000 kg’a kadar Makine dairesiz ya da hidrolik asansör projesi şeklinde hazırlanmaktadır.
Sedye Asansörü Projesi
Sedye asansör projeleri 1275 kg, 1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg olacak yük kapasitelerinde ve 90×200 cm ya da 100×230 cm sedye yatak boyutlarına göre tasarlanmaktadır. Sedye asansörü avan projeleri hastaneler, sağlık ocakları ya da bazı yüksek katlı konutlar için ASANMEK MÜHENDİSLİK tarafından yapılmaktadır.
Araç Asansörü Projesi
Araç asansörü avan projeleri mimari projeye göre 2500 kg, 3000 kg ya da 3500 kg olacak şekilde minimum 2500×4500 kabin ebatlarında yapılmaktadır. Araç avan projesi hazırlanmış projenin ruhsatı alınabilmesi için araç asansörü uygulama projesi hazırlanmalıdır. Araç asansörü projeleri makaslı ve hidrolik şeklinde kapasite durak sayısına göre seçilmektedir.
Engelli Asansörü Projesi
Yapılarda engellilerin kullanması için planlanan asansörler güncellenen tip imar yönetmelikleri, TS 8237 ISO 4190-1, TS EN 81-70 standartlarına göre yapılmaktadır. Engelli asansörü avan projesi yapı içine ya da yapı dışına en az tekerlekli sandalye sığacak minimum ölçülere göre tasarımlanmaktadır. ASANMEK MÜHENDİSLİK olarak engelli asansör projelerini yapılara en uygun boyutlarda, asansör mühendis yetki belgesi ve smm belgesine sahip mühendislerimizce hazırlanmaktadır.
Yamaç Yatay Asansör Projesi
Yamaç asansör projeleri 15 derece yataydan fazla açıda halatlar yardımıyla raylar üzerinde hareket edebilecek şekilde hazırlanır. Yamaç asansörleri genellikle oteller, havalimanı, üniversite ya da belirli yükseklik farkı olan mesafeler arasında ulaşım için tasarlanırlar.